Ferrari предлага награди за докладване на фалшификати

Ferrari предлага награди за докладване на фалшификати

Ако на прага на дома ви има Ferrari, в чиято автентичност се съмнявате, или ако сте купили на детето си книжка за оцветяване или пъзел с изображение на автомобил на споменатата марка, имате шанс да получите ценен подарък от компанията от Маранело, в чиято автентичност не можете да се съмнявате.

Ferrari Magazine, корпоративното издание на италианския автомобилен производител, публикува материал, в който се изтъква успехът на марката в намирането и унищожаването на стоки, които носят логото на Ferrari без никакви права.

За да подчертае, че по отношение на достоверността марката не прави изключения за никого, изданието съобщава, че шест реплики на автомобили Ferrari от 50-те години, които екип от две дузини специалисти в продължение на много месеци е проектирал и сглобявал за снимките на филма "Ferrari" са оцелели за кратко след монтажа и озвучаването на филма. След като филмът е бил напълно готов, всички тези реплики не са изпратени в музей или на търг, а са демонтирани и изхвърлени. И това въпреки факта, че марката от Маранело се е отнесла благосклонно към заснемането на биографичния филм и дори е консултирала филмовия екип.

Кампаниите за борба с фалшифицирането са редовно явление за Ferrari. Един от най-известните скандали се случва през 2013 г., когато в Испания полицията разкрива цяла фабрика за производство на фалшиви Ферари-та. Копията бяха изработени толкова добре, че заставайки до автомобила, неизкушеният човек можеше да се възхити на двигателя V12 под стъклен капак в задната част на каросерията и да не заподозре, че истинският двигател е под предния капак и е марка Toyota.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ