Автомобили

Toyota с глобален рекорд по продажби през февруари

Toyota с глобален рекорд по продажби през февруари

Toyota с глобален рекорд по продажби през февруари

Глобалните продажби на Toyota Motor Corp са достигнали рекорд за месец февруари, след като производството се възстанови от сериозния недостиг на части, предизвикан от пандемията. Това съобщават от компанията, добавяйки че световното производство също се е увеличило за втори пореден месец, предава Ройтерс

Най-големият автомобилен производител в Япония обаче предупреди, че недостигът на части продължава да бъде проблем. По време на пандемията той се справи по-добре от повечето производители на автомобили в управлението на веригите за доставки, но дори и така в крайна сметка намали многократно месечните производствени цели миналата година. 

През миналия месец глобалните му продажби скочиха с 10,3% до 773 271 автомобила, водени от невероятния ръст от 53,2% на вътрешните продажби. Това се сравнява с особено слабия февруари миналата година, когато продажбите рязко намаляха поради липсата на полупроводници. 

По данни на компанията световното производство на автомобили с марка Toyota е нараснало с 2% до 755 839, малко над целта от 750 000. Увеличението идва след скок от 8,8% през януари. 

Вътрешното производство продължи да показва силно възстановяване, покачвайки се с 11,2% през февруари след скок от 30,1% през януари. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ