Рязък спад на печалбата на BMW през трето тримесечие

Рязък спад на печалбата на BMW през трето тримесечие

Германският производител на луксозни автомобили BMW обяви спад на чистата печалба с 24% през третото тримесечие, тъй като компанията е била изправена пред пазарни смущения, причинени от неуспеха на други автомобилостроители да получат сертификати по новите тестове на ЕС за емисиите отработените газове, предаде Асошиейтед прес.

Автромобилостроителят с централа в Мюнхен посочи също така, че харчи повече за разработване на технологии за електрически и автономни коли, които се очаква да преобразят сектора.

BMW успя да сертифицира автомобилите си според новите по-строги тестове, но конкурентите му Daimler и Volkswagen трябваше да разпродават коли без нови сертификати преди изтичането на крайния срок 1 септември, което оказа натиск върху цените. Концернът се сблъска и с проблеми, причинени от искове за гаранции и напрежението в търговията.

Чистата печалба, обявена днес, се е понижила до 1,40 млрд. евро (1,6 млрд. долара) спрямо 1,84 млрд. евро през същото тримесечие на миналата година. Приходите са нараснали с 4,7 процента до 24,74 млрд. евро.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ