Скания мисли отвъд хоризонта - 12 града ще видят най-новата версия на метан

Скания мисли отвъд хоризонта - 12 града ще видят най-новата версия на метан

Преди срещата на върха на ООН за климата в Ню Йорк, бизнесът не спира да работи активно с принос за тази глобална кауза. Един от лидерите в тежките превози като Скания ще спре на 20-ти септември работата си в централния офис, както и в производствените обекти и местните звена на компанията по цял свят за един час. В това време служителите ще научат повече за измененията на климата и ще дават идеи за това как компанията може да подобри работата си, за да щади природата.

„Ние работим целенасочено в тази посока и това оказва дълбоко влияние върху нашите продукти, нашето производство и начина, по който правим бизнес“, казва президентът и изпълнителен директор Хенрик Хенриксон.

Скания България прави нещо повече и стартира Road Show обиколка в 12 града, която ще включва представяне на най-модерните тежкотоварни транспортни средства и автобуси на CNG из цялата страна. „Това е нашия бърз принос към чисти транспортни услуги“, коментира Петър Дончев, изпълнителния директор на Скания България. Кампанията ще организира местния капацитет от бизнеса за свързаност и създаване на взаимоотношения между клиентите, доставчиците на метан, фирмите-потребители на транспортни услуги, общините и ще демонстрира модерните решения за „чиста“ бързина на доставките.

Основните цели за устойчив и отговорен бизнес, с които Скания се ангажира, са:

  • Да намали емисиите на CO2 с 50 % от сухопътния си транспорт на превозен тон до 2025 г.

  • Да намали CO2 емисиите в своите операции с 50 на сто до 2025 г.

  • Преминаване към 100 % без изкопаеми горива за електричество до 2020 г.

  • Да продължи да предлага най-широката гама от продукти на пазара с алтернативно на изкопаемите горива задвижване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ