Volkswagen ще внедри системата за зареждане на Tesla за електромобилите си

Volkswagen ще внедри системата за зареждане на Tesla за електромобилите си

Volkswagen ще внедри системата за зареждане на Tesla за електромобилите си

Електромобилите на германския концерн Volkswagen (VW), както и неговите дъщерни компании Audi, Porsche и Scout Motors от 2025 г. ще поддържат северноамериканския стандарт за зареждане (NACS), разработен от Tesla. Това се казва в прессъобщение на VW.

Volkswagen, Audi, Porsche и Scout Motors работят и по адаптери за вече пуснати на пазара автомобили, които поддържат стандарта Combined Charging System (CCS).

Благодарение на тези мерки собствениците на електромобили ще имат достъп до повече от 15 000 зарядни станции в мрежата Supercharger на Tesla. В Северна Америка те вече имат достъп до повече от 3,8 хил. станции за бързо зареждане Electrify America и Electrify Canada.

По-рано и други производители на автомобили обявиха плановете си да преминат към стандарта NACS, включително General Motors, Mercedes-Benz, Ford, Nissan, Honda, Kia, Jaguar и Fisker.

Междувременно стана ясно, че Volkswagen е постигнал споразумение с представители на служителите си за мултимилиардна програма за спестявания за всички основни марки на компанията. Разходите за персонал ще бъдат съкратени с 20 на сто в администрацията, но базираната във Волфсбург компания обяви, че няма да има принудителни съкращения, предаде ДПА..

Голяма част от спестяванията ще бъдат направени за сметка на фиксирани и материални разходи. Очаква се програмата да увеличи печалбата с 4 милиарда евро (4,4 милиарда долара) до идната година, като ръководството се надява да увеличи постъпленията до 2026 г. до 10 милиарда евро годишно.

Прогнозите са рентабилността на продажбите да се увеличи от 3,4 на сто до 6,5 на сто. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ