Банки

Citigroup ще уволни неваксинираните си служители до края на месеца

Citigroup ще уволни неваксинираните си служители до края на месеца

Служителите на банката Citigroup в САЩ, които не са ваксинирани срещу COVID-19 до 14 януари, ще бъдат пуснати в неплатен отпуск или уволнени до края на месеца, ако не представят документ за медицинско изключение, става ясно от бележка на компанията, видяна от Ройтерс.

Американската банка обяви плана за задължителна ваксинация още през октомври, като сега тя се превръща в първата голяма институция на Уолстрийт, въвела толкова строги правила в борбата с пандемията.

Този ход идва в момент, в който финансовата индустрия търси начин да върне служителите си в офисите и да поднови нормалния си ритъм на работа, докато броят на заразените с варианта Омикрон нараства бързо.

Други големи банки на Уолстрийт, включително Goldman Sachs , Morgan Stanley и JPMorgan Chase наредиха на неваксинираните си служители да работят от вкъщи, но нито една от тях не е прибягнала до уволнения.

Въпреки че е първата институция на Уолстрийт, предприела подобни мерки, Citigroup не е единствената голяма американска компания, която кара служителите си да избират между ваксинация и уволнение, като такива политики въведоха и Google и United Airlines

Към този момент над 90% от служителите на Citigroup отговарят на изискването, като техният брой расте бързо, твърди запознат източник.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ