Berkshire Hathaway с голяма печалба през първото тримесечие

Berkshire Hathaway с голяма печалба през първото тримесечие

Berkshire Hathaway с голяма печалба през първото тримесечие

Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет съобщи, че печалбите от инвестиции в акции са в основата на голямата печалба за първото тримесечие, предаде Ройтерс.

Подобрените резултати на автомобилния застраховател Geico и на железопътната компания BNSF са подкрепили оперативната печалба.

Berkshire съобщи също така, че обратно е изкупил свои акции за 1,7 милиарда долара през тримесечието, което отразява безпокойствата на Бъфет, че не може да намери по-добро използване на наличните средства на конгломерата от Омаха.

Резултатите на компанията бяха оповестени докато 88-годишният Бъфет и заместник-председателят на съвета на директорите 95-годишният Чарли Мънгър се подготвяха да отговарят на въпроси на акционери и анализатори на годишното заседание на Berkshire в Омаха, Небраска, което привлича десетки хиляди хора.

Цялата печалба на компанията възлиза на 21,66 милиарда долара или 13 309 долара на акция клас А спрямо годишна загуба от 1,14 милиарда долара преди година или 692 долара на акция.

Оперативната печалба, която според Бъфет е по-добър измерител на представянето на компанията, се е повишила с 5 процента до 5,56 милиарда долара или 3388 долара на акция клас А спрямо 5,29 милиарда долара или 3215 долара на акция година по-рано.

Анализаторите очакваха средно оперативната печалба да бъде около 3399 долара на акция клас А, според данните на Refinitiv.

Резултатите не включват оперативната печалба, свързана с 26,7-процентовия дял на Berkshire в Kraft Heinz, тъй като компанията за хранителни изделия не е публикувала одитираните си тримесечни резултати, каза пред репортери преди годишната среща Бъфет.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември