Филип Морис заменя класическите цигари с иновации

 Филип Морис заменя класическите цигари с иновации

Филип Морис заменя класическите цигари с иновации

Производителят на тютюневи изделия Филип Морис (Philip Morris) планира в близко бъдеще да спре производството на класически цигари и да се насочи към ново технологично изделие, което по-скоро подгрява тютюна, а не го гори, обяви главният изпълнителен директор на компанията Андре Каланцопулос, цитиран от Франс прес и ДПА.

На въпрос за изтеглянето на групата от пазара на класическите цигари той посочи вчера пред радио Би Би Си 4: Ще спрем да ги произвеждаме, това е целта на групата.

Той обясни, че компанията, която популяризира извън САЩ цигарената марка Марлборо (Marlboro), пуска във Великобритания нов продукт, който е представян като по-малко вреден от традиционната цигара, тъй като загрява тютюна, а не го гори. Става дума за изделие, съдържащо тютюн и никотин за разлика от електронните цигари, които съдържат течност, трансформираща се в пара. Устройството е известно като айкЮоЕС (iQOS).

Произвеждаме продукт, който предизвика болести и мисля, че основната ни отговорност, когато има вече технология, е да развием продукти като този и да ги продаваме колкото се може по-скоро, заяви Андре Каланцопулос.

Източник: БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ