Мъск пита в Twitter: „Да продам ли 10 процента от акциите си в „Тесла“?

Мъск пита в Twitter: „Да продам ли 10 процента от акциите си в „Тесла“?

“В последно време се говори доста за нереализираните печалби като средство за укриване на данъци. Ето защо предлагам да продам 10% от акциите си в „Тесла“. Подкрепяте ли това?“, написа американският предприемач в Twitter и предостави възможност на всеки, който иска, да гласува. 

В коментар под публикацията той допълни, че ще се съобрази с резултата – независимо какъв е той.

За момента са гласували общо 2 583 274 души. 56,3 процента отговарят с „да“, докато 43,7 – с „не. Можете да дадете своя вот и вие (ако все още не сте) през следващите 10-11 часа (анкетата ще остане активна общо 24 часа).

 

"Имайте предвид, че от никъде не получавам пари в брой или бонуси. Имам само акции, така че за мен лично единственият начин да плащам данъци е да продам акции", добави Мъск.

По-рано Мъск разкритикува "данъка върху милиардерите", предложен от демократите в Конгреса на САЩ. Мъск отговори на туит, който предлага образец за писмо на избирателя до неговия представител в Конгреса. В писмото депутатите призовават да не се подкрепя предложението на сенатор Рон Уайдън за облагане на нереализираните капиталови печалби.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ