Xerox се отказа от офертата си за враждебно придобиване на HP Inc.

Xerox се отказа от офертата си за враждебно придобиване на HP Inc.

Xerox се отказа от офертата си за враждебно придобиване на HP Inc.

Xerox се отказа от офертата си за враждебно придобиване на HP Inc. на стойност 35 млрд. долара, след като пандемията подкопа възможностите на производителя на копирни машини да изпълни плана си, предаде Си Ен Би Си, цитирайки „Уолстрийт джърнъл“.

„Настоящата световна здравна криза и произтичащите от нея макроикономически и пазарни сътресения създадоха среда, която е неблагоприятна за продължаване на усилията за придобиване на HP Inc“, съобщиха от Xerox.

„Въпреки че предприемаме тази стъпка с разочарование, ние даваме приоритет на здравето, безопасността и благосъстоянието на нашите служители, клиенти, партньори и други заинтересовани страни, над всички останали съображения.“, добавиха от компанията.

Xerox отправи редица предложения за придобиване на HP Inc. през последните няколко месеца, като всяко едно от тях беше отхвърлено.

„Имаме здравословен баланс на кеш и парични средства, който ни позволява да реагираме на непредвидими предизвикателства като глобалната пандемия. Искаме да благодарим на нашите акционери, партньори, клиенти и служилите за техният принос и непрекъсната подкрепа в този процес.“, заявиха междувремнно от HP.

Голям натиск за сключване на сделката бе оказан от инвеститора Карл Айкан, който притежава 10,6% от Xerox и миналата година придоби дял на стойност 1,2 млрд. долара от HP.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ