9 души от Пловдив са със съмнение за COVID-19

9 души от Пловдив са със съмнение за COVID-19

9 души от Пловдив са със съмнение за COVID-19

9 души са хоспитализирани в момента в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив със съмнение за коронавирус, още 60 е имало отвън сутринта, за да им бъдат взети проби. Това съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева – Манчева, предаде „Фокус“.

„Инфекционистите в Клиниката работят под голямо напрежение“, каза тя и поясни, че хората чакат за вземане на проби и за приемане, тъй като са притеснени.

Информацията потвърди и началникът на Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Св. Георги“ доц. д-р Андрей Петров. Той обясни, че това са все хора, които имат някаква симптоматика и са изпратени там по преценка от личните лекари.  Стана ясно още, че 84-годишна жена е починала в болница „Свети Мина“ в Пловдив вчера, която също е била изпратена там със симптоми за коронавирус.

„Инфекционистът на болницата обаче е отхвърлил тази диагноза и затова проба не е била взета от жената“, уточни д-р Ваня Танчева – Манчева с уговорката, че отново ще провери случая.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ