България

Политика

|

Общество

|

NEXTGEN Hеalth – Новата реалност

NEXTGEN Hеalth – Новата реалност

Повече от всяка друга област, новаторските разработки и бурният технологичен възход преобразяват с невиждани по скоростта си темпове една от най-важните сфери за всяко общество по начини, които само преди десетилетие биха звучали като научна фантастика. Революционни решения и нововъзникващи тенденции като роботика, изкуствен интелект, 3D печат, фармакогеномика и фармакогенетика, персонализиран подход към всеки пациент ще имат все по-определящо влияние върху производството и разпространението на фармацевтични продукти и терапии от ново поколение.

Един от ключовите участници в този процес, фарма индустрията не само следва, но и задава темпото на еволюцията в медицината и здравеопазването по нови стандарти като развива потенциала на иновациите и поставя още по-голям акцент върху превенцията и дигитализацията на цялостната екосистема от здравни грижи и политики за насърчаването и управлението им.  Как се случва тази трансформация в глобален мащаб и кога новата реалност на медицината от следващо поколение ще се разгърне и в България? Отговорите търсим в предстоящия Девети национален фарма форум на „Мениджър“.

Едно от най-престижните и утвърдени събития в тази сфера в България ще се проведе на 15 март, 2022 г. в София Хотел Балкан в три дискусионни панела и два презентационни слота.

Дискусия за факторите за ускорено развитие на българското здравеопазване и нужните политики за насърчаването им поставя началото на събитието от 10.00 ч. В първи панел на Деветия фарма форум под надслов „Иновации и политики за насърчаването им“ ще се включат представители на изпълнителната власт, на различни институции в сферата на здравеопазването, браншови и съсловни организации.

Модератор на панела е Славейко Джамбазов, основател и управител на НТА Ltd. Участници са доц. д-р Антон Тонев, д.м. председател на Парламентарна комисия по здравеопазването; Деян Денев, директор на ARPharM, маг.-фарм. Велина Григорова, председател на УС на Български фармацевтичен съюз; д-р Иван Маджаров, председател на УС на Български лекарски съюз;

Кои са актуалните тенденции, които променят фарма индустрията, какво предстои в областта на терапиите от ново поколение като персонализирана медицина, имунотерапия, биотехнологиите, клетъчна и генна терапия; готови ли сме за следващия скок на технологичната революция и ефектите от нея за сектора и здравните системи ще бъдат сред основните акценти във втория дискусионен панел на форума „Науката става реалност“. Той ще стартира от 11.45 ч., а в него ще се включат д-р Красимира Чемишанска, председател на УС на ARPharM, и изпълнителен директор на Амджен България, проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата и проф. Алексей Савов. Дискусията ще модерира Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и Здравен Клъстер

За първи път тази година допълваме формата и спрезентационна част, в която ще станем свидетели как на практика технологичният и научният прогрес вече променят радикално качеството на здравеопазването. Тя се състои от два слота, като първият е посветен на новите терапии, а вторият – на технологичните иновации в медицината.

Участници с презентации ще бъдат Татяна Станчева, IQVIA ; проф. д-р Емил Паскалев, началник Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лечение в УМБАЛ "Александровска"; Георги Къдрев, CEO на Kelvin Health; инж. Тодор Абаджиев, главен експерт слухови импланти в Сентилион.

Политики за развитие и задържане на кадри, съвременните подходи за въвеждането на иновациите в здравните системи и подготвянето на висококвалифицирани кадри за работа с тях, стратегии за подобряване на извънболничното и болнично лечение ще бъдат водещите акценти в заключителния трети панел на събитието, който ще започне в 14.00. Той ще бъде модериран от д-р Александър Симидчиев, зам.-председател на Парламентарна комисия по здравеопазването. Сред основните панелисти са д-р Петър Грибнев, заместник-министър на здравеопазването, проф. Петко Салчев, управител на НЗОК; Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация; проф. д-р Красимир Иванов, дмн председател на УС на Асоциация на университетските болници; Ваня Чонева, маркетинг директор“ в Healee и д-р Диян Ганев, председател на сдружение на младите лекари - Столична Лекарска Колегия на БЛС.

Деветият национален фарма форум на Мениджър“ стартира в 10.00 и ще се проведе на живо, с ограничен достъп, съобразен с действащите здравни мерки. Входът е с предварителна регистрация, която може да бъде направена тук.

Девети национален фарма форум се осъществява с подкрепата на: AstraZenecaMagnaPharmAstellas; NovartisБългарска болнична асоциацияСЕНТИЛИОНMED-EL

Медийни партньори на събитието са: bTVdir.bgpuls.bg; REDmedia; portalnapacienta.bg

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ