Нова порция записи и доказателства за хакерската атака срещу НАП пусна прокуратурата

Нова порция записи и доказателства за хакерската атака срещу НАП пусна прокуратурата

Нова порция записи и доказателства за хакерската атака срещу НАП пусна прокуратурата

Нова порция файлове с разговори и данни от показания по аферата с хакераската атака срещу НАП публикува днес на сайта си спецпрокуратурата. Новите разговори ясно сочат, че извършителите са знаели точно какво правят и в деянието има умисъл. Част от записите са от разговори след арестуването на сочения за пряк извършител на хакерската атака Кристиян Бойков от "ТАД Груп".

До момента Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното производство, като тези доказателства са разгласени след разрешение на наблюдаващия прокурор, както и след като същите са били предмет на съдебно обсъждане, посочват от държавното обвинение.

Причината за публикуването на новите данни е, че "въпреки прозрачността, в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, които целят персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата.", става ясно от съобщението на сайта на спецпрокуратурата. "Тревожен е подходът на определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи.", допълват от там.

Новите разкрития също са част от доказателствения материал по разследването на хакерската атака и се публикуват с разрешението на прокурор, уточняват от спецпрокуратурата. Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство, уверяват от институциията.

Файловете, които следват, са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

Ето и самите документи:

Експертна справка

КАМЕРИ - ТАД

Разпит на свидетел А.И.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ