България

Политика

|

Общество

|

Подпорна стена на речно корито се срути в Търговище

Подпорна стена на речно корито се срути в Търговище

Подпорна стена на речното корито в Търговище се срути вчера след пороите, предаде БНТ. Свлечен е земен насип, а част от асфалта на крайречния булевард е увиснал над реката. Пропаднали са бордюрите и пътната мантинела. Движението в участъка се извършва в едната лента.

Тази сутрин комисия от общинската администрация извърши оглед на щетите, а от кметството започнаха процедура по възстановяването им.

Над 40 са сигналите за наводнени подземни помещения в обществени, жилищни сгради и в търговски обекти. Работата по отводняването и почистването им продължава.

Аварийни екипи почистват и дъждоприемните шахти. По данни на метеорологичната станция, количеството на падналия в Търговище дъжд е 75 л/кв. м., което е близо 95 % от месечната норма. Улиците потънаха във вода, а шахтите бълваха като фонтани.

По думите на д-р Дарин Димитров, кмет на Община Търговище, канализацията трудно е побирала всичката вода. "Всъщност това е най-голямото бедствие тук. От дъжда има наводнени мазета, детски градини, мазета на училище, но няма такива големи щети. Единствената щета е тази подпорна стена, която е на пътя. Ще бъде направена в най-близко време, ще гледаме да я възстановим от община Търговище, според инженера на общината ще струва около 50 хил. лв.", каза той. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
По-убедителни и харизматични в две стъпки
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива