Президентът: Призовани сме да надмогнем изпитанието на 2020 г.

Президентът: Призовани сме да надмогнем изпитанието на 2020 г.

Президентът: Призовани сме да надмогнем изпитанието на 2020 г.

Честито Възкресение Христово! Нека бъдем единни не само в защитата на всеки човешки живот, но и в отстояването на неговото достойнство и бъдеще. Призовани сме да надмогнем изпитанието на 2020 г. Така президентът на България Румен Радев поздрави българите по случаи един от най-светлите християнски празници.

"Честито Възкресение Христово! Православните българи днес отбелязваме своя най-светъл и значим празник. Възкресението, проправило път към вечността, е съхранената от мракобесие вяра и оцелялата в изпитания надежда. С вяра народът ни достигна върховете на своя книжовен и държавен разцвет. С нея намери спасителния брод към свободата си. Вярата е вградена в българския национален дух. Вдъхва му сила да се възражда. Окрилява го и да преодолява, и да постига, и да пребъдва", написа Радев.

"Днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата. Не с насаждане на чувство за вина, страх и разделение. А с осъзната отговорност и грижа за ближния, с обединени усилия срещу опасността и вяра в утрешния ден. Нека бъдем единни не само в защитата на всеки човешки живот, но и в отстояването на неговото достойнство и бъдеще. Честит светъл празник!", призовава президентът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ