Румъния ни предаде босовете на ало измамниците от Горна Оряховица

Румъния ни предаде босовете на ало измамниците от Горна Оряховица

Румъния ни предаде босовете на ало измамниците от Горна Оряховица

Петима от разбитата наскоро банда за телефонни измами у нас ни бяха върнати от Румъния днес. Те бяха арестувани при специализирана полицейска операция на румънска територия, състояла се на 18 април, а предаването им стана днес по обед на ГКПП "Дунав мост" и са от т.нар. йерархично ниво на бандата.

[[{"fid":"332873","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1080,"width":1920,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Петимата са на възраст между 24 и 36 години и са били обявени за международно издирване по искане на Специализираната прокуратура в България.

[[{"fid":"332874","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1080,"width":1920,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

На 18 април бе предприета и мащабната акция в крайни квартали на Горна Оряховица, където бе ударено ядрото на бандата, занимаваща се от години с телефонна измама. Тогава бяха задържани петима „мулета”, 23-ма „въртачи”, които набирали телефонните номера на територията на България с измамни схеми, през които измъквали пари най-вече от възрастни хора. Бяха арестувани шестима от най-високото йерархично ниво на групата, включително и ръководителят й.

Според събраните досега данни, измамите, извършени от задържаната група, са за повече от 2 млн. лева.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за предадените петима българи днес на границата с Румъния, каза говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. ДНСК пък ще се заеме да провери доколко недвижимите им имоти са законно изградени и доколко за всеки от тях има строителни книжа. Ако такива няма, то незаконните строежи ще бъдат съборени.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ