Температурите падат рязко през новата седмица

Температурите падат рязко през новата седмица

Температурите падат рязко през новата седмица

За рязко понижение на температурите през новата седмица предупреждават синоптиците.

Днес ще бъде предимно слънчево, но постепенно от запад облаците ще започнат да се увеличават. Около обяд ще се появи слаб вятър от югоизток.

В първия работен ден ще се заоблачи, а на места и ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи.

Във вторник и сряда от северозапад ще прониква студен въздух и бързо ще захладнее. Времето ще е ветровито, предимно облачно, с валежи. В сряда по високите части на планините се очаква да завали и сняг.

До края на първото десетдневие ни очаква първо рязко застудяване, след това спиране на валежите и бавно повишение на температурите, макар че няма да достигнат тези високи стойности, които имахме досега.

В началото на второто десетдневие ни чакат превалявания и отново слабо застудяване. Следват няколко спокойни и по-слънчеви дни. Към средата на второто десетдневие ще има пак превалявания, отново последвани от период с относително по-слънчево и спокойно време.

В началото на третото десетдневие - отново очакваме обстановка с превалявания и понижение на температурите. До края на месеца тенденцията е за предимно облачно и мъгливо време, с бавно понижение на температурите.

Засега се очаква зима с температури около и над обичайните за сезона. Сравнена с миналата година, тази зима се очаква да е относително по-студена, но това е, защото миналата беше необичайно топла.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги