Времето: Оранжев код за проливни дъждове в Бургаска област

Времето: Оранжев код за проливни дъждове в Бургаска област

Времето: Оранжев код за проливни дъждове в Бургаска област

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е в сила днес за Бургаска област. Очакваните количества са между 35 и 65 литра на квадратен метър. За други 9 области на страната в сила е жълт код за силни валежи. Предупреждението важи за областите Варна, Ямбол, Сливен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян. В районите с надморска височина над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. Около обяд от югозапад валежите ще  спрат, а облачността ще се разкъса.

В Източна България ще духа временно силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат 7 и 12 градуса, а максималните между 8 и 13 градуса, като на места в Северна България те ще бъдат и по-ниски.

В планините над 1200 метра надморска височина ще вали сняг, като максималната температура на тази височина ще е около 5 градуса, а на 2000 метра – около 0 градуса. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.

По морето ще вали дъжд, по-обилно на места по Южното Черноморие. Ще духа умерен, временно до силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температура на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее днес в 7:31 ч. и ще залезе в 16:56 ч. Продължителността на деня е 9:25 часа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ