Вече се знае кой е мъжът, получил 1 млн. лв. от банкова служителка от Варна

Вече се знае кой е мъжът, получил 1 млн. лв. от банкова служителка от Варна

Вече се знае кой е мъжът, получил 1 млн. лв. от банкова служителка от Варна

„Ясна е самоличността на мъжа, за когото се твърди, че е получил близо 1 млн. лв. от банкова служителка от Варна. За момента той не е задържан. Предстои да се докаже дали той наистина е съучастник в престъплението“. Това заяви в ефира на bTV окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Припомняме, че във вторник банкова служителка от Варна беше арестувана за това, че е източила 1 милион лева от сметки на клиенти и изпращала взетото по колети на мъж в Монтана, с когото се запознали в интернет. Освен парите от банката, Невена и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители.

От банката твърдят, че са засегнати около 30 души. Банката ще възстанови липсващите суми на всеки пострадал от кражбата. Сумите, които са теглени, са различни – по 5 000, 8 000, 20 000 лева, но не надвишават 30 000.

По случая е образувано досъдебно производство. Предмет на разследването е неправомерно разпореждане със средства на вложители. Оказва се, че парите са постъпвали в конкретна банкова сметка, а след това са насочвани в две други сметки в две други банки, от където са били получавани в брой.

По думите на окръжния прокурор на Варна Красимир Конов, вероятно банковата служителка, която разполагала с достъп, е разпореждала средства от различни сметки да бъдат преведени към сметка на свой родственик, на когото е пълномощник. След това е правено ново разпореждане на тези пари. На този етап на разследването доказателствата сочат, че има само един извършител на престъплението, няма съучастници.  

При доказване на вина, 38-годишната Невена може да бъде затворена зад решетките най-малко за 10 години. В момента тя е задържана за 72 часа. Предстои да бъде решено дали да бъде задържана за постоянно.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ