Вечерен час за цялата страна и пълна карантина за възрастните поиска Лекарският съюз

Вечерен час за цялата страна и пълна карантина за възрастните поиска Лекарският съюз

Вечерен час за цялата страна и пълна карантина за възрастните поиска Лекарският съюз

График с определени часове, в които да пазаруват само възрастни хора се обсъжда за въвеждане като мярка срещу разпространението на коронавируса. Магазините да обслужват само пенсионери сутрин, от 5.00 до 8.00 часа и след това да се прибират хората по къщите и да си стоят там, обясни поредната нова мярка премиерът Борисов при посещение в завода за Интендантското обслужване в Калофер, където се шияаг защитни облекла по спешна поръчка от държавата. Междувременно от Българския лекарски съюз излязоха с позиция, в която се настоява да се наложи пълна карантина на възрастните хора и да се въведе задължителен вечерен час на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресслужбата на съсловната организация.

За да се ограничи разпространението на коронавируса е необходимо и да се ограничи движението между градовете без основателна причина, допълниха още от БЛС. Оттам уточняват, че предложенията са заради сигнали от цялата страна за неспазване на въведените ограничения.

Разпоредено е на органите на МВР да обикалят паркове и градинки и да приканват хората да не се събират на открито, а да си стоят вкъщи е друга заповед, съобщи още Борисов при посещението си в Калофер днес. На полицията е дадено и право на областно ниво да проверява кой накъде отива с личния си автомобил.

Блокираме износа на аналгин, хинин и всички останали хининови лекарства, обясни още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. Във фармацията се въвеждат извънредни мерки, за да бъдат произведени още от тези медикаменти.

Военните започват учения за разполагане на военнополеви болници. Първото такова учение е зала Арена Армеец, където могат да се разгърнат до 500 легла, докладва на Борисов началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници, добави той и потвърди, че има готовност да се проведат такива учения и в други големи спортни зали в страната.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ