1097 станаха установените случаи на коронавируса у нас, съотношението между мъже и жени почти се изравни

1097 станаха установените случаи на коронавируса у нас, съотношението между мъже и жени почти се изравни

1097 станаха установените случаи на коронавируса у нас, съотношението между мъже и жени почти се изравни

Потвърдените случаи на COVID-19 не само прекосиха за дни психологическата граница от 1000 случая у нас, но и бързо вървят към 1100. С нови доказани през днешния ден 16 случая и след рекорда от тази сутрин от 66 положителни проби, равносметката към 17.00 ч. днес е 1097 потвърдени случаи на COVID-19. Най-много от установените позитивни проби през днешния ден са в област Видин -8, в област Кюстендил са 5, по 1 нов случай е установен в областите Благоевград, Ямбол и  Враца. За първи път от началото на официалната статистика сред новоустановените няма регистриран случай в София, но лабораториите продължават да работят, а и от сутринта върви масово тестване в столичния квартал "Факултето".

Заразата взе още две жертви днес, с което общият брой стана 52. В столичната „Александровска“ болница е починал 71-годишен мъж, който страдал е от остра бъбречна недостатъчност, исхемична болест на сърцето и двустранна пневмония. Пациентът е бил на апаратна вентилация. В "Пирогов" е починала жена на 85 г. Пациентката е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет, била е с пневмония. 

270 са на лечение в болници у нас, като 37 от тях са в интензивни отделения и клиники.

Под карантина беше поставен Дом за възрастни хора в с. Гара Орешец, област Видин, след като бяха потвърдени 4 случая на COVID-19 там. Епидемиологичното проучване показва, че един от пребиваващите в дома е бил пациент в неврологичното отделение на видинската болница. Впоследствие е бил изписан и се е завърнал в дома, но след това отново е приет в лечебното заведение. При повторното настаняване е направен PCR тест за COVID-19 и тогава е била установена коронавирусна инфекция. В дома са настанени общо 26 човека, а персоналът, който ги обслужва се състои от 16 души. До момента са установени още три случая на възрастни хора, с което броят на лицата от дома, при които е установен COVID-19, става общо 4.  Направени са тестове на всички от дома, включително персонала, както и на контактните лица, резултатите се очаква да излязат утре

Продължават да се увеличават и медиците в страната с установен COVID-19. Броят им вече е 95.

Почти се изравнява съотношението на мъже и жени при установените с инфекция. По последни данни от днес 551 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 546 на жени.

Разпространението на заразата по области към 17.00 часа днес е:

Благоевград – 23 случая;

Бургас – 42;

Варна – 26;

Велико Търново – 16;

Видин – 40;

Враца – 3;

Габрово – 4;

Добрич – 13;

Кърджали – 13;

Кюстендил – 35;

Ловеч – 2;

Монтана – 18;

Пазарджик – 21;

Перник – 9;

Плевен – 67;

Пловдив – 42;

Русе – 7;

Силистра – 3;

Сливен – 30;

Смолян – 33;

София – 594;

Стара Загора – 32;

Хасково – 15;

Шумен – 4,

Ямбол – 5.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ