Италия също затваря нощните клубове

Италия също затваря нощните клубове

Италия също затваря нощните клубове

Италианските власти наредиха от днес да бъдат затворени всички нощни клубове и дискотеки в страната заради увеличаването на заразяванията с коронавирус, особено сред младите,  предадоха ДПА и Ройтерс.
Нощните заведения, включително плажните клубове, ще останат затворени до 7 септември, заяви здравният министър Роберто Сперанца. Под забрана ще бъдат поставени и партита на открито. Въвежда се също така задължително носене на маски от 18 до 6 ч. в районите близо до барове и ресторанти и на местата, където има голяма вероятност за събиране на хора. Това е първото възобновяване на ограничителните мерки в Италия в отговор на увеличаването на случаите на коронавирус. Новите правила се въвеждат след съобщения за празненства, на които млади хора без предпазни маски на лицата са пренебрегнали указанията за социална дистанция, отбелязва БТА.
"Не можем да потъпчем жертвите, които направихме през последните месеци. Нашият приоритет трябва да бъде да отворим отново училищата при пълна безопасност през септември", каза Сперанца. Той призова младите хора да бъдат възможно най-внимателни и ги предупреди, че "ако заразят своите родители и своите баби и дядовци, има опасност да причинят истински вреди".

Втората най-засегната от първата вълна на COVID-19 държава - Испания - въведе същата мярка след като случаите на заразени се увеличиха.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ