Екран

Disney+ тръгва в България от лятото

Disney+ тръгва в България от лятото

Стрийминг услугата Disney+ на медийния гигант The Walt Disney Company ще стартира в България това лято. Услугата ще стане достъпна в общо 42 държави и 11 нови територии, предаде Variety.

Сред тези 42 страни влизат повечето страни от Балканите, както и редица държави от Цeнтpaлнa и Изтoчнa Eвpoпa, Aфpиĸa и Близĸия Изтoĸ.

До момента няма информация какви ще бъдат цените на услугата в отделните страни.

Disney+ стартира през 2019 г. в САЩ, Канада и Нидерландия, като до момента платформата има 118 млн. абонати в световен мащаб. В Европа услугата е достъпна още в Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Ирландия, Италия, Люксембург, Монако, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство.

Стрийминг услугата на Disney предлага на потребителите достъп до филми, сериали и предавания на Disney, Marvel, Star Wars и National Geographic, като на някои пазари се предоставя и достъп до услугата Star, който включва продукции на 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX и Searchlight Pictures.

През тази година у нас се очаква да стартира и разширената услуга HBO Max, която ще замени HBO GO. Това трябва да се случи през първото тримесечие на годината.

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ