Режисьорски дебют на Брадли Купър - "A Star Is Born” с Лейди Гага

"A Star Is Born” e режисьорски дебют на четирикратно номиния за "Оскар" актьор Брадли Купър, в който участва самият той и световноизвестната певица Лейди Гага.

Във филма Брадли Купър е залязваща кънтри звезда. Той обаче вижда невероятния потенциал, който се таи в Али (Лейди Гага) и я тласка към подиума, под блясъка на прожекторите. Колкото повече се разгаря любовта между двамата и расте славата на Али, толкова повече Джаксън (Купър) пропада в бездната на собствените си демони.

Филмът е римейк на този с Барбара Стрейзънд и Крис Кристофърсън от 1976 г. - самият той римейк на две по-ранни версии от 1954 г. и 1937 г. Историята всъщност препокрива донякъде и биографичния филм "Тина" за неповторимата Тина Търнър и нейния съпруг Айк Търнър, но също така още в трейлъра чуваме реплики, които са от реалния живот на самата Стефани Германота, която светът познава като Лейди Гага.

Идеята за филма стартира още през 2011 г., когато Клинт Истууд започва преговори с Бионсе. Впоследствие се сменят редица имена сред певици, актьори, режисьори. Спрягат се имената на Леонардо Ди Каприо, Уил Смит, Джони Деп, Крисчън Бейл и Том Круз. Бионсе напуска проекта и започват разговори с певицата Есперанса Сполдинг.

През 2015 г. Warner Bros. обявяват, че преговарят с Брадли Купър, а през 2016 г. става ясно, че Лейди Гага поема женската роля. Миналата година Купър кани в екипа и музиканта Лукас Нелсън, след като го слуша на фестивала Desert Trip. Нелсън (син на легендарната кънтри звезда Уили Нелсън) написва няколко от песните за продукцията, а след като се запознава и с Лейди Гага започва да пише песни и с нея. Тя от своя страна му връща жеста, осигурявайки подкрепящи вокали на две от песните в неговия самостоятелен албум. 

Първите кадри от лентата са изключително обещаващи. Купър доказва, че напълно заслужено е многократно номиниран за "Оскар", а сега впечатлява и с удивителни певчески качества. Между него и Гага действително пламва магия и е много вероятно двамата да са номинирани на следващите награди "Оскар". Такива са многобройните отзиви на фенове, музиканти, кинотворци и критици в социалните мрежи.

За заснемането на първите кадри, които виждаме в трейлъра, Купър се качва на сцената в Гластънбъри през 2017 г., точно преди появата на Крис Кристоферсън и заснема сцената със своето изпълнение за филма на живо пред огромната публика на стадиона.

Вижте великолепния трейлър на "A Star Is Born”, публикуван в YouTube от Warner Bros. Pictures. Очакваме с нетърпение появата на филма на голям екран през октомври.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ