Излезе първи трейлър на „Manifesto” с Кейт Бланшет

Излезе първи трейлър на „Manifesto” с Кейт Бланшет

Появи се първи тейлър на филма на германския режисьор Джулиан Розефелд "Manifesto", пише The Independent. И тук австралийска актриса Кейт Бланшев е брилянтна, изигравайки 13 различни роли на коренно различни характера: бездомник, учител, телевизионен новинар, пънкар и т.н. Всеки от различните герои изнася монолог, базиран на някои от най-известните манифести в света на изкуството.

"Може ли историческите арт манифести да бъдат приложими в съвременното общество? Това е своеобразна почит към най-вълнуващите и страстни артистични изявления на 20 в., от футуристите и дадаистите до поп-арта, артистите от „Fluxus”, Ларс фон Триер и Джим Джармуш, всички те виртуозно представени от Кейт Бланшет, която изследва и в същото време противопоставя идеите и политическото им значение", се казва в официалното резюме към филма.

Идеята за проекта първоначално е изготвена през 2015 г. като видео инсталация от Центъра за австралийско филмово изкуство. По-късно Розефелд решава да градира идеята до филм. Премиерата ще се състои на най-големия независим филмов фестивал в САЩ за американски и международни независими кинотворци, Sundance, на 23 януари 2017 г..

Вижте трейлъра, качен на YouTube страницата на The Match Factory:

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ