Прислужници в червени роби се появиха в София

Снимка: HBO

Странна групичка от момичета, строени в редица с червени наметала и характерни големи бели шапки изненадаха минувачите в пешеходната част на булевард „Витоша“ и в „Бизнес парк София“. Автентично изглеждащите прислужници вървяха безмълвно, освен в редките случаи, когато изричаха „Благословен да е плодът!“, подавайки бележки на хората.

Прислужниците и леля Лидия се пренесоха от Гилеад в София. Пресъздаването на характерната сцена от сериала „Историята на прислужницата“ е по повод старта на втория сезон на дистопичната драма, базирана на едноименния бестселър на Маргарет Атууд от 1985-та година.

Заглавието, което у нас може да се гледа по HBO и в HBO GO е поредното доказателство, че сериалите вече предлагат качествено съдържание и разискват наболели теми, не по-малко въздействащо от филмите за голям екран.

„Историята на прислужницата“ представя един злокобен, но напълно реалистичен сценарий за развитие на обществото ни - свободата на личния избор и натиска от обществото в конфронтация нарастващото безплодие на човечеството.

Първите два епизода от втория сезон вече са налични в HBO GO. Нов епизод ще бъде качван в онлайн стрийминг платформата всеки следващ четвъртък. Вижте трейлърът ТУК.

 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ