NERA и Wood ще разработят AI решение за проверка на подводни нефтени платформи

NERA и Wood ще разработят AI решение за проверка на подводни нефтени платформи

NERA и Wood ще разработят AI решение за проверка на подводни нефтени платформи

Wood обяви партньорство с Австралийската национална енергийна агенция (NERA) за разработване на AI решение за мониторинг и инспекция на подводни инфраструктури за нефт и газ. Това съобщи Oilfield Technology.

"Изпълнението на проекта може да ускори трансформацията на индустрията, където човешкият фактор и проблемите с неточните изчисления играят важна роля. Комбинирайки експертния опит на компанията и напредналите технологии, базирани на изкуствен интелект, ние създаваме по-бърз и по-безопасен метод за инспекция на оборудването с висока точност", обясни директорът по стратегии и технологични решения на Wood.

Като част от инициативата, компанията ще предостави усъвършенствано машинно виждане на Wood, дигитално решение, основано на машинно обучение, допълнителна реалност (AR) и алгоритми за компютърно виждане. Системата е в състояние автономно да открива и диагностицира аномалии в оборудването и да предава информация в реално време. 

Очаква се новото решение да сведе до минимум риска за безопасност на служителите, които преди това са извършвали проверки и да подобри ефективността на нефтената и газовата инфраструктура.

Изпълнителният директор на NERA Миранда Тейлър заяви, че проектът е пример за капацитета на Австралия да ръководи ново десетилетие в областта на енергийните технологии, което може да укрепи позициите на Австралия като глобален център за високи постижения в иновациите в енергийните ресурси.

Според оценките на компанията, въвеждането на тази система е в състояние да осигури икономия на разходи за офшорната енергетика на страната в размер на 2 милиарда австралийски долара (1,3 милиарда долара) годишно. Планира се проектът да приключи до края на 2020 г.  

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ