9 причини да напуснете работа възможно по-скоро

9 причини да напуснете работа възможно по-скоро

Бихте напуснали работа, за да се прехвърлите на по-добре платена позиция? Разбира се. Бихте си тръгнали заради по-добри условия за развитие? Абсолютно!

Но има и много други основателни причини човек да се раздели с работодателя (особено ако има осигурена друга, по-добра възможност). Всички те може да се обобщят в една категория - "Животът е твърде кратък". Звучи като клише, но, както повечето клишета, съдържа неоспорима истина. Това посочва американското списание Entrepreneur. 

Животът е твърде кратък, за да се прибираме у дома всяка вечер с чувството на разочарование. Твърде е кратък, за да работим за ужасен шеф. Да се чувстваме приети за даденост. Да усещаме, че не ни вземат достатъчно на сериозно, не ни уважават или ни използват. Твърде бързо минават дните, за да не бъдем толкова добре, колкото можем да сме. 

Ако детето ви ви сподели някой ден, че не харесва работата си, отегчено е и се чувства изгубено в нея, сякаш бяга на едно място и не отива никъде, какво бихте го посъветвали?

Приемете същия съвет. 

Ето и 9 от най-важните причини да напуснете работа възможно по-скоро. 

  • Приносът ви е омаловажаван или дори не е желан. Идеите ви не се приемат.
  • Критикуват ви публично. Не оставате с впечатлението, че ви се дава обратна връзка, а че ви унижават. 
  • Никога не чувате думата "Благодаря!"
  • За мениджъра ви е по-скоро важно управляваният от него екип да показва все по-добри и по-добри резултати, с които да се отчита пред висшестоящите, вместо да развива всеки отделен член на екипа и да го издига в кариерата. Шефът е вторачен нагоре (по корпоративната йерархия), не гледа надолу. 
  • Чувствате, че нямате цел. Всеки има нужда да бъде част от нещо по-голямо. Да усеща смисъл. 
  • Чувствате се безлични. Като име в списък, което получава определена заплата в края на месеца. Част от машината. Никой от ръководството не знае съвсем нищо за вас лично, нито се интересува. 
  • Не се вълнувате дори бегло, когато отивате на работа. 
  • Не можете да си представите бъдещето. Всяка работа трябва да води до нещо - по-добра позиция, нови умения, подобряване на личната способност да се справяме с предизвикателствата. Важно е да можем да си представим как утрешният ден ще бъде по-добър от днешния.
  • Мислите, че не можете да работите нищо друго. Това е най-сериозната причина от всички да напуснете работа. Мнозина си мислят "Тук печеля достатъчно. няма да си намеря друга работа с такава заплата". Или "Няма търсене на кадри където аз живея". Или пък "Толкова много вложих в тази компания (кариера, индустрия)...". И остават на мястото, където са, години наред, нещастни. Всичките тези мисли може да бъдат верни, ако им позволите да бъдат. Можете да работите нещо различно и има много други занимания, в които може да сте добри. Само трябва да опитате. 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ