Университетът в Кьолн посреща „Българския кариерен форум“ на 13 април

Университетът в Кьолн посреща „Българския кариерен форум“ на 13 април

Университетът в Кьолн посреща „Българския кариерен форум“ на 13 април

За поредна пета година Германия ще приеме Българският кариерен форум, кариерното изложение, което всяка пролет се организира от и за български студенти в чужбина. Събитието ще се състои на 13-и април (събота) от 10:30 часа, а домакин е Университетът в Кьолн.

Участието е напълно безплатно с предварителна регистрация на https://bgcareersfair.com/registration/#cologne19, а актуална информация за фирмите изложители и за програмата на деня на събитието може да се намери на страницата на събитието във Facebook - https://web.facebook.com/events/406609310123235/.

Идеята на инициативата е да обедини общността на българите във Федералната република и да ги запознае с лидерите на бизнеса у нас, за да открият своите възможности за кариерно развитие в родината. Организатори на първото по рода си събитие в Кьолн са сдружение “Български кариерен форум”, Министерство на труда и социалната политика и Клуб “Будители“.

Кьолн е четвъртият по големина град в Германия, а прилежащата агломерация е сред най-предпочитаните от българските студенти и млади професионалисти. Големият брой следващи специалности от сферата на инженерство, бизнес администрация, компютърните технологии и маркетинга отговаря на профила на очакваните компании на форума тази година. Сред участващите компании тази година са TESY, Алианс Принт, Adesso, Astrea Recruitment, Brightive, Българска Чийвнинг асоциация, C3i Solutions, Easy Consult, EVN, Kaufland, Kaufland IT Hub, Kittner, Lidl, Modis, Sensata Technologies, TELUS International, Visteon, UpSkill, както и неправителствените организации “Заедно в час” и “Лечение без граници”.

Освен да се запознаят отблизо с отворените позиции и възможностите за стаж при водещите работодатели в родината, посетителите на форума ще научат от заместник-министър Зорница Русинова за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите сред работодателите. “Винаги се стараем форумите ни да са както пресечна точка на българите в чужбина и бизнеса в България, така и възможност за нетуъркинг и размяна на опит между сънародниците ни извън родината.“, споделя Ангел Игнатов, председател на “Български кариерен форум”.

По-рано този месец, на 9-и март, се състоя традиционното издание във Великобритания, което събра над 160 студенти и млади професионалисти в столицата Лондон, а близо 30 топ компании представиха възможностите за кариерно развитие у дома. Освен предстоящото изложение в Кьолн, Германия ще приеме още едно събитие - в Мюнхен на 11-и май.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ