„Виртуални дни на кариерата“ среща работодатели с опитни кадри на 31 май

„Виртуални дни на кариерата“ среща работодатели с опитни кадри на 31 май

Поредна среща с неограничени възможности за подбор между водещи български и международни компании с потенциални кандидати за работа, които не стартират тепърва на пазара на труда организира форумът „Виртуални дни на кариерата“. Събитието, което вече има седемгодишна история ще се проведе на 31 май от 10 до 17.00 ч.

„Виртуални дни на кариерата“ – полезна платформа за работодателите

Основното предимство на този кариерен форум за специалистите по подбор е възможността за непосредствен контакт с кандидати с разнообразни профили и по-продължителен трудов стаж. Докато по време на кариерните форуми на живо кандидатите са предимно завършващи студенти с по-малко опит, онлайн форматът привлича и хора със специализация, търсещи нови възможности на пазара на труда или пък преквалификация.

Форматът дава възможност на работодателите и да бъдат проактивната страна, да разгледат предварително заявилите участие кандидати и опита им и да ги поканят да дойдат на щанда им в деня на събитието.

Виртуалните форуми са и по-малко „взискателни“ от гледна точка на предварителната подготовка – брандирането на виртуалния щанд отнема по-малко усилия, отколкото на този на живо, а като цяло компанията инвестира по-малко време във виртуално участие, в сравнение с това на живо.

Удобството на онлайн формата позволява кандидатите и екипите на компаниите да се включат от всяка точка на света, което дава възможност на работодателите да осъществят контакт с нови кандидати и дори в началото на летния период да потърсят своите нови попълнения за лятото и есента.

Участието в кариерни форуми е и актуален повод да се заговори за компанията – предварителната комуникация на бранда във връзка със събитието доказано носи и ефект за подсилване на работодателската марка.

Записванията за компании за Виртуални дни на кариерата са все още отворени на: virtual.careerdays.bg

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ