Все повече хора търсят ново кариерно развитие в IT сектора

Все повече хора търсят ново кариерно развитие в IT сектора

Все повече хора търсят ново кариерно развитие в IT сектора

През последните години все повече хора търсят ново кариерно развитие у нас, насочвайки се към IT сектора.

„IT секторът се развива динамично и предлага много добри условия за професионална реализация. Затова желанието на мнозина да се преориентират към тази сфера е естествено и всеки може да получи своя шанс”, коментира Даниела Анева, Директор „Човешки ресурси” в подразделението у нас на международната компания за IT услуги Endava.

Над 400 кандидати се бориха за 17 места в пролетната стажантска програма в българския офис на компанията. Подалите документи за участие са с ранообразно образование и опит, в широк диапазон на възрастта от 18 до 35+ години, а 18% от тях са дами.

Участниците преминаха през три фази на подбор. Одобрените 17 стажанти ще работят през следващите 2 месеца в отделите Разработване на софтуер, Изпитания и тестове и Човешки ресурси. Те са на възраст от 20 до 32 години, а близо една пета от тях са жени. Участниците ще бъдат ангажирани на 6-часов работен ден под ръководството на ментори.

Сред одобрените кандидати има както млади специалисти, които се обучават и развиват IT уменията си от ученическите години, така и хора, които са решили да се занимават с това на по-късен етап. Някои участници имат вече завършено образовие в други области, като икономика и психология и дори успешна реалиация в областта на спорта, туризма и кулинарията.

Стажантите на Endava ще работят като екип по свой проект, като използват модела валиден за служителите в компанията. На края на периода резултатите ще бъдат представени пред техните ментори и мениджърите на компанията, като пред реален клиент.

Стажът е платен, а в края на периода има реална възможност участниците да получат предложение за постоянна работа. Следващата стажантска програма на Endava в България ще бъде отворена за кандидатстване през есента. Тя е част от философията на компанията и плановете за развитие и увеличаване на екипа в София през следващите години.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ