"Мистерията на българските гласове" издава албум с участието на Лиса Джерард

Мистерията на българските гласове издава албум с участието на Лиса Джерард

"Мистерията на българските гласове" издава албум с участието на Лиса Джерард

Новият албум на "Мистерията на българските гласове" ще бъде официално на световния музикален пазар на 25 май 2018 година. Той носи звучното заглавие "BooCheeMish" и съдържа 12 нови произведения, съобщава БТА.

Това е първият студиен запис на хорът от почти 20 години насам. У нас "BooCheeMish" ще бъде достъпен за меломаните на CD, SACD, книжка с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет - два дни преди световната премиера на албума и така от 23 май, а след 25 май албумът ще бъде наличен и във всички дигитални платформи. Раждането на "BooCheeMish" е плод на над двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници.

Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард - известна на меломаните като член на дуото Dead Can Dance и като композитор и изпълнител на филмова музика. Тя е носител на "Златен глобус" за музиката към филма "Гладиатор", създадена съвместно с композиторът Ханс Цимер. В албумa участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо присъствие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът е продуциран от Schubert Music Publishing, а песните в него са специално композирани от българският композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.

На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Варна - в рамките на фестивалa Варненско лято.

През лятото и есента на тази година хорът ще представи новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ