Операта „Набуко” ще звучи тази вечер в НДК

Операта „Набуко” ще звучи тази вечер в НДК

Операта „Набуко” ще звучи тази вечер в НДК

Габриела Мориджи, Силке Хартщанг и Марцио Джоси са водещите солисти в суперпродукцията "Набуко" тази вечер в София. Спектакълът ще е на сцената на Зала 1 на НДК.

Диригентът на постановката Найден Тодоров стои зад избора на солистите в главните роли. Габриела Мориджи ще е Абигайл - голямата дъщеря на владетеля Набуко. Със своята вродена артистичност и убедително вокално изпълнение италианското сопрано ще пресъздаде емоциите, които бушуват в Абигайл - ревност, страст, желание за отмъщение и власт. Нежното мецосопрано Силке Хартщанг ще е чувствителната и благородна Фенена, малката дъщеря на царя. Доказалият таланта си пред българската публика баритон Марцио Джоси ще е Набуко, който трябва да направи своя избор между властта и живота на малката си дъщеря или да намери решение, което да донесе мир и свобода на два народа.

В "Набуко" Верди разкрива своята страстна личност, уникалния си авторски почерк и гениален талант да създава шедьоври. Хорът на евреите "Va' Pensiero" е композиция с грандиозна разтърсваща мощ и една от най-популярните мелодии в света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ