Решено: Коледният панаир на книгата остава в НДК

Решено: Коледният панаир на книгата остава в НДК

Решено: Коледният панаир на книгата остава в НДК

След редица спорове, тазгодишното издание на Софийския международен панаир на книгата, както и Софийския международен литературен фестивал ще се проведат отново в НДК, се казва в официално съобщение от Асоциация „Българска книга“, която е организатор на изложението.

Решението отменя приетата по-рано от новия Управителен съвет на Асоциацията идея Коледният панаир да се премести в изложбения комплекс Интер Експо Център. До промяната доведоха продължаващите ремонтни дейности в НДК във връзка с Европредседателството на България, както и значителното повишаване на наемите, искани от НДК, което принуди някои от участниците в панаира да потърсят алтернатива.

„Надявам се Панаирът на книгата да бъде там, където му е мястото“, заяви министърът на културата Боил Банов преди повече от седмица по повод обсъжданите промени. По думите му Софийският международен панаир на книгата е ключово събитие не само за имиджа на НДК като културно средище, но и за столицата, и за страната, се казва в становище, разпространено от пресцентъра на министерството на културата.

Обявените дати за тазгодишния панаир на книгата в НДК са от 12 до 17 декември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ