В София се открива първи Детски литературен фестивал

В София се открива първи Детски литературен фестивал

В София се открива първи Детски литературен фестивал

Първото издание на Литературния фестивал изцяло за деца и юноши ще се открие в София в рамките на седмата Национална кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“.

Тази година фокусът на кампанията ще падне върху ранното детско четене. Поканени са популярни европейски и български писатели. 

Литературният фестивал ще представи съвременната европейска литература за деца и младежи. Ще се проведат срещи с писатели. Ще има богата програма от приложни занимания и съпътстващи събития, включваши всички, свързани с литературния процес – автори, издатели, преводачи, експерти, илюстратори. Литературата ще се преплита и с други изкуства като театър, изобразително изкуство, кино.  

Събитието ще се проведе от 18 до 22 април в Младежкия театър „Н. Бинев“, при участието и на актьорите от театралната трупа. То е част от Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Откриването на Софийския международен литературен фестивал ще бъде на Камерна сцена на Младежкия театър „Н. Бинев“, с „Деца, пазете шум!“ 

Достъпът до събитията на Фестивала е свободен. Вижте програмата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ