10 полезни хитринки в кухнята

10 полезни хитринки в кухнята

Преди да метнете престилката и да се развъртите в готварската лаборатория, научете тези малки трикове.

1. Спагети от тиквички.

Може да ги използвате за същите рецепти, които правите с обикновени спагети - резултатът е много по-здравословен и диетичен. Ако нямате спирално ренде, можете да използвате белачка, за да ги нарежете на ленти.

2. Как да съберем яйчените черупки.

Загребете парченцето от черупката с останалата по-голяма част от нея.

3. Как да запазим зелените зеленчуци свежи.

Изсушете марулите, след което ги разпределете в найлонови торбички. Надуйте ги с въздух и ги запечатайте. Така те са готови за употреба ще се запазят за по-дълго. Само се уверете, че листата са напълно сухи преди това.

4. Как да запазим свежите подправки

Накълцайте листата и ги сложете във форма за лед, покрити със зехтин. Когато готвите и ви потрябват, просто взимате едно замразено кубче и го пускате в тенджерата.

Прочетете пълният текст на страницата на Obekti.bg.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ