Експерт: Не дръжте шоколада в хладилника
Шоколадовите изделия никога не бива да се слагат в хладилник, категоричен e кулинарният експерт Люк Оуен Смит. Ако сложите в хладилника този сладък ежедневен продукт, той „става груб и губи от вкусовите си качества”, твърди специалистът.
14 храни, които не трябва да се държат в хладилника
„Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му”, обяснява Люк Оуен Смит, цитиран от Дарик. И допълва, че шоколадът трябва да се пази на „хладно, сухо и тъмно място”.
Проблемът при ниските температури се състои в това, че кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността и образуват неприятен бял цвят. В резултат на това шоколадът губи своя естествен вкус, а вие имате чувството, че ядете „вчерашни остатъци”.
Съхранението на картофите в хладилника може да е опасно за здравето
Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.