Експерт: Не дръжте шоколада в хладилника

Експерт: Не дръжте шоколада в хладилника

Шоколадовите изделия никога не бива да се слагат в хладилник, категоричен e кулинарният експерт Люк Оуен Смит. Ако сложите в хладилника този сладък ежедневен продукт, той „става груб и губи от вкусовите си качества”, твърди специалистът.

14 храни, които не трябва да се държат в хладилника

„Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му”, обяснява Люк Оуен Смит, цитиран от Дарик. И допълва, че шоколадът трябва да се пази на „хладно, сухо и тъмно място”.

Проблемът при ниските температури се състои в това, че кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността и образуват неприятен бял цвят. В резултат на това шоколадът губи своя естествен вкус, а вие имате чувството, че ядете „вчерашни остатъци”.

Съхранението на картофите в хладилника може да е опасно за здравето

Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ