Интересни факти за символите на любовта

Интересни факти за символите на любовта

Интересни факти за символите на любовта

Не, няма да ви описваме клишираните образи като двойката лебеди, червеното сърце или сипматичният купидон със своите стрелички. Наред с тях съществуват и общоприети национални символи на любов и вярност.

Изображението на пеперудата например се смята за символ на любовта в Япония и Китай, разказва abcfact. Една пеперуда е знак за любов, която още не е скрепена с клетви за вярност. Двойката пеперуди е талисман за съпрузи и обозначава семейното щастие.

Мандариновото дърво също е популярен символ на обичта сред китайския народ, който вярва, че плодовете му добавят плам в чувствата и поддържат жив огъня на любовта.

Вижте и: 36 въпроса, които ще ви накарат да се влюбите

Във Франция пък сред символите на любовта е и кралската лилия. Идва от традицията в аристократичните фамилии след годеж, бъдещият младоженец да подарява всеки ден цвят или букет от лилии на своята избранница до деня на сватбата.

Красив и оригинален символ на преданост и любов сред шотландците е специална сребърна брошка. Дарява се в деня на сватбата на булката, която трябва да я прикрепти на роклята си.

Гургулицата, която избира свой спътник веднъж за цял живот, е символ на вярност във Великобритания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ