Как химията може да ни направи по-добри готвачи? Научете в новия подкаст на „Обекти“

Как химията може да ни направи по-добри готвачи? Научете в новия подкаст на „Обекти“

Как химията може да ни направи по-добри готвачи? Научете в новия подкаст на „Обекти“

Готвенето включва доста химия: по същество то е серия от химични реакции. Познавайки химичните процеси, лесно можете да разберете какво се случва в кухнята, защо рецептите ви понякога се объркват и дори как потенциално бихте могли да ги подобрите.

За да научи повече по тази тема, екипът на „Обекти“ покани в студиото на своя подкаст Бояна Рачева, която е завършила бакалавърска степен по органична химия, след което продължава с магистратура по Медицинска химия в Софийския университет. Определя се като химик приложник и предпочита да прекарва времето си в кухнята. Ето защо днес тя ръководи кулинарното училище Amuse Bouche, което има за цел да превърне готвенето в удоволствие, независимо от повода.

Приятно слушане!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ