Как химията може да ни направи по-добри готвачи? Научете в новия подкаст на „Обекти“

Как химията може да ни направи по-добри готвачи? Научете в новия подкаст на „Обекти“

Готвенето включва доста химия: по същество то е серия от химични реакции. Познавайки химичните процеси, лесно можете да разберете какво се случва в кухнята, защо рецептите ви понякога се объркват и дори как потенциално бихте могли да ги подобрите.

За да научи повече по тази тема, екипът на „Обекти“ покани в студиото на своя подкаст Бояна Рачева, която е завършила бакалавърска степен по органична химия, след което продължава с магистратура по Медицинска химия в Софийския университет. Определя се като химик приложник и предпочита да прекарва времето си в кухнята. Ето защо днес тя ръководи кулинарното училище Amuse Bouche, което има за цел да превърне готвенето в удоволствие, независимо от повода.

Приятно слушане!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Бойко Борисов: Вече нямаме мнозинство за правителство, ГЕРБ, ИТН и БСП са малцинство със 100 депутати
Проект: Здравните кабинети в детски градини и училища с нови изисквания и дейности
Европейски рекорд за всички времена: Турция измери 50,5 градуса по Целзий
Времето: Непосилна жега от 37-42 градуса, а привечер - гръмотевици
Меси получи наказание за отказа да играе в Мача на звездите в САЩ
На днешната дата, 27 юли. Имен ден празнуват Добрин, Добри и Панталей
Поредна нощ на протести в Украйна: Демонстрантите обвиниха Зеленски в авторитаризъм
Лятото не е само сезон - то е двигател на по-високите печалби в някои бизнеси