Колко пари трябва да имате, за да бъдете считани за богати в САЩ?

Колко пари трябва да имате, за да бъдете считани за богати в САЩ?

Колко пари трябва да имате, за да бъдете считани за богати в САЩ?

Хората със състояние от 1 млн. долара вече не се считат за богати в САЩ, сочи новото издание на ежегодното проучване Modern Wealth Survey на банката Charles Schwab, цитирано от Блумбърг.

Изследването показва, че според американците човек може да се нарече богат ако разполага с поне 2,3 млн. долара, което според банката е около 20 пъти над средното състояние на домакинствата в САЩ.

Тази стойност представлява малък спад в сравнение с последните две години, когато границата разделяща богатите от останалите според американците е била 2,4 млн. долара

Освен това проучването показва, че прага на богатството става по-висок с нарастването на възрастта на анкетирания. Сред поколението известно като „Бейби Бум“ (възраст между 55 и 73 години) преобладава мнението, че човек трябва да има състояние от поне 2,6 млн. долара, за да може да се нарече богат. Тази стойност е с 33% по-висока от тази, определена от поколението на милениалите (възраст между 23 и 38 според PewResearch).

Когато обаче става въпрос за финансов комфорт, а не за богатство, анкетираните дават значително по-ниска граница. Средната състояние в този случай се оценява на 1,1 млн. долара, като единствено поколението Z (между 9 и 22 години, въпреки че извадката на Schwab е била в границата 18-22 години) е посочило средна сума под 1 млн. долара (909 600 долара).

Прочуването на Charles Schwab, в което са взели участие 1000 американци на възраст между 21 и 75 години, показва, че повечето хора продължават проявяват голям интерес към недвижимото имущество.  Повече от 50% от анкетираните във всяка възрастова група са казали, че ако разполагаха с 1 млн. долара биха си купили къща. Този отговор е особено популярен сред милениалите. Голяма част от анкетираните от това поколение са изразили и недоволство от дефиницията на термина „богатство“. Според две трети от тях богатството на човек зависи по-скоро от начина на живот на човек, отколкото от паричното състояние, с което разполага.

Въпреки това, 60% от милениалите са казали, че не изпитват притеснения за бъдещето, тъй като планират да станат богати в рамките на 10 години. По-интересното в случая е начина, по който те смятат, че ще постигнат този резултат. Според милениалите, ако искате да забогатеете, трябва да игнорирате публикациите на вашите приятели в социалните мрежи.

Какво означава това? Тази стратегия се основава на идеята, че демонстрациите на лукс и охолен живот в социалните мрежи карат хората да харчат големи суми пари за неща, от които всъщност нямат нужда.

Отгоре на всичко негативното влияние на социалните мрежи по отношение на ненужните харчове е на път да стане още по-голямо. През март Instagram съобщи, че подготвя нова функция, наречена Checkout, която ще позволи на потребителите да купуват различни продукти директно от приложението, вместо да бъдат пренасочвани към уебсайта на търговеца.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ