Куче на щат за контрол на качеството в шотландска спиртоварна

Куче на щат за контрол на качеството в шотландска спиртоварна

Кокерът Роко беше назначен в спиртоварната за уиски Grant's в югозападния шотландски град Гърван , за да контролира процеса на дестилация в дървените бурета за уиски, предаде Франс прес. Той е на подчинение на началник, който се казва господин Ууф (Woof - кучешки лай - бел. ред.).

Обонянието на кучетата от тази порода е 40 пъти по-силно от това на човека, а Роко е избран специално и е обучен да открива миризмата на всяка аномалия по време на отлежаването на уискито, обяснява неговия шеф.

[[{"fid":"374180","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":349,"width":524,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Източник: Grant’s Whisky

Роко е преминал шестмесечно обучение и има собствен "дом" в спиртоварната.

"Дървото е естествен материал, дестилацията на уиски е биологичен процес, а нашата работа за Grant's Whisky е да се уверим, че всичко е перфектно, тъй като уискито отлежава в дъбови бъчви", заяви директор Ууф пред агенция Прес асосиейшън. Задачата на Роко накратко е да алармира навреме за евентуални отклонения по време на естествените процеси на дестилация.

"Атмосферата става по-спокойна навсякъде, където работи Роко", коментира ръководителката на екипа Лиан Ноубъл, която ще се грижи за Роко.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ