Митове за любовта, в които хората още вярват

Митове за любовта, в които хората още вярват

Митовете умират трудно. Лесно е да повярваш в нещо, което всички около теб повтарят, дори да нямат никакви доказателства. За любовта това важи с пълна сила, а популярните клишета, в които вярваме, могат да навредят сериозно на нашите най-близки взаимоотношения. Колкото по-наясно сте с тях, толкова по-малка е вероятността да се разочаровате или да нараните човека до себе си. Bright Side представя шест от най-разпространените заблуди, които могат да попречат на щастието ви. 

Противоположностите се привличат

Колко пъти сме чували тази фраза! Колкото и да е популярна, тя е доказано погрешна. Хората, които са в дългосрочна връзка, обикновено имат много повече прилики, отколкото разлики помежду си. Психолози са установили, че двойките, които имат сходен характер и споделени ценности, не само са по-добри партньори, но и по-добри родители.

Мога да го/я променя

Ако все още вярвате, че можете да промените партньора си, забравете. Със сигурност връзката оставя отпечатък върху навиците ни, но има фундаментални области, в които просто няма как да повлияете, колкото и да се опитвате: характер, нагласи, ценности и определен набор от социално значими поведения. Ако мечтаете за партньор, който ви разбира и подкрепя, потърсете човек, който споделя вашите ценности и виждания.

Животът заедно е добър начин да се опознаете

Звучи логично. Бракът е важно решение и не трябва да се взима прибързано. Каква по-добра проверка от живота под един покрив? Но в момента, в който заживеете заедно, нещата влизат в един предвидим коловоз. Роднините започват да ви питат защо още не сте вдигнали сватба, и без това сте заедно от толкова време, и т.н. Така двойката бива по-скоро повлечена по инерция към брака, вместо да вземе съзнателно решение. Изследвания сочат, че в подобен случай браковете са по-малко трайни и щастливи. Затова е по-добре да се съберете, когато чувствате, че сте готови да мислите за съвместно бъдеще

Вашата „сродна душа“ съществува

Много хора вярват, че тяхната идеална половинка просто чака някъде там и всичко е въпрос на търсене. Истината е, че сродните души не се откриват една друга, а се превръщат в такива – в резултат на една хармонична и пълноценна връзка. Още повече, от милионите хора на тази планета със сигурност има много повече от един човек, с когото може да си паснете идеално. При всички положения любовта и взаимното уважение са нещата, които ни карат да чувстваме, че сме намерили сродната си душа.

Прочетете останалата част от текста на страницата на Obekti.bg.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ