Трима от пет служители в Германия доволни да работят дистанционно

Трима от пет служители в Германия доволни да работят дистанционно

Трима от пет служители в Германия доволни да работят дистанционно

Трима от пет човека, който работят от вкъщи в Германия, съобщават, че се чувстват много щастливи от този режим на работа. Това показва изследване на института за пазарни проучвания "Форза", проведено по поръчка от германското здравноосигурително дружество "Кауфманише кранкенкасе", предаде ДПА. Анкетирани са били 1002 човека в периода между 10 и 25 януари.

Само една пета от респондентите описват преживяванията си по време на дистанционната работа като предимно негативни, сочи още изследването.

Около 70 процента от анкетираните казват, че когато не са в офисите си те успяват по-лесно да комбинират семейния и професионалния си живот.

Една пета от служителите заявяват, че работата от вкъщи има позитивен ефект върху здравето им, особено поради намаляването на стреса.

Но точно толкова са и тези, които твърдят, че престоят им вкъщи им се е отразил зле. Водещите проблеми, за които споделят, са болки в кръста и напрежение в мускулите.

Това е причина някои от служителите да отсъстват от работа, сочат данни на здравноосигурителното дружество. Около 24 процента от отсъствията от работа са били свързани с оплаквания от проблеми в мускулите и костите. През предходните години този процент е бил между 22 и 23.

Около две трети от служителите в хоум офис режим на работа, които съобщават за проблеми с менталното си здраве, са жени. Става въпрос предимно за домакини, които се грижат и за малки деца и трябва да съвместяват тези свои задължения с професионалните си ангажименти.

Докато работят дистанционно, хората, които живеят с партньорите си, страдат по-малко отколкото тези, които живеят сами, показва анкетата.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ