XI национален Фарма форум: Ролята на бизнеса за трансформацията (панел 2)

Във втори панел ,,Ролята на бизнеса за трансформацията“ на провелия се в края на миналия месец XI национален Фарма форум бяха представени редица проучвания с експертното виждане на участниците. В откриваща презентация модераторът Аркади Шарков, макроикономист и експерт по икономика на здравеопазването,  запозна аудиторията с важността на интегрирането на геномика, клинична информатика и даннически науки за предоставяне на персонализирани планове за лечение. Зам.-министърът на здравеопазването Илко Гетов направи подробен преглед на мерките в сектор „Здравеопазване", включени за изпълнение по Плана за възстановяване и устойчивост, с предвидено финансиране за над 1 млрд. лв.

Голямата картина на ЕС за бъдещето на данни беше очертана от д-р Георги Петков, ръководител на научно-приложно направление „Дигитално здравеопазване“ в институт GATE. По негово мнение създаването на европейско пространство за здравни данни е един от основните приоритети до 2025 г. 

В специална презентация ,,Истината за теглото” д-р Явор Асьов, ендокринолог и специалист по лечение на затлъстяването, обърна внимание на затлъстяването като болест, последствията от него и възможностите за предотвратяването му.

***

Основен партньор на XI национален Фарма форум :  АбВи България

Събитието беше осъществено и с подкрепата на: Astra Zenecanovo nordiskNovartisNatur Produkt. 

Институционален партньор: Български фармацевтичен съюзDutch Bulgarian Business Association

Медийни партньори на форума: БНТdir.bgMedical Newsportalnapacienta.bg

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ