5 грешни убеждения за видео маркетинга

5 грешни убеждения за видео маркетинга

5 грешни убеждения за видео маркетинга

Ако една снимка е колкото хиляда думи, то колко е едно видео? Около 2 млрд. потребители посещават YouTube всеки месец, затрупани от съдържание, включително и вашето. Ако искате да бъдете забелязани, обърнете внимание на тези пет грешни убеждения.

1. Можете да направите едно видео и после да го забравите

Видеото е средството, което използвате, за да изградите взаимоотношения с клиентите си. Няма по-добър начин да им кажете нещо ново и различно. Помислете си за създаване на серия видеа, поставящи даден проблем, или обясняващи нещо увлекателно. Снимайте и самите себе си, за да създадете още по-приятелски образ на марката.

2. Кажете това, което искате да кажете

Видеата показват точно това, което сте пред света във всеки един момент, в който се появявате на тях. Истината е във всеки електрон, който се изпраща по жицата, по въздуха и в нечий смартфон. Трябва да разберете кои сте, да го приемете и да обмислите кои са качествата, които искате да споделите пред света, преди някой да натисне бутона за записване. Практикувайте много. Ще ви се отплати.

3. Видеото е чудесна форма на маркетинг

Гледанията в YouTube, Facebook и Instagram намаляват. Превръщането на печатни идеи във видео не само е неефективно – то е губещо. Не опитвайте да копирате други хора и се пазете от „добрите практики“. Те нямат значение за креативно начинание като видеото. Освен техническото качество, нищо друго не е важно.

Бъдете забавни и интересни. Безброй YouTube звезди промотират продукти. Най-успешният начин да използвате видео маркетинга е с постоянно показване на добри идеи. Това създава доверие.

4. Рекламата е най-добрият начин за използване на видео

Рекламите биват игнорирани. Слагайте на първо място аудиториите. С видеата си решавайте проблемите им, и те ще ви поканят в своя свят, вместо да ви изключат от него толкова бързо, колкото могат да преместят пръста си по екрана.

5. Видеата са скъпи

Цената за видеата драстично спадна. Да, можете да похарчите хиляди, но не е нужно. Инвестирайте в добър микрофон, уебкамера и добро LED осветление. Можете да създадете евтино видео студио за вашия бизнес у дома.

По материал на Inc.com, автор: Габриела Беличовска

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ