Виждат ви, но защо да ви следват?

Виждат ви, но защо да ви следват?

Виждат ви, но защо да ви следват?

Органичното разрастване, особено в социалните мрежи, е един от най-големите приоритети за всеки бизнес. Да, то все още съществува, макар че много хора смятат, че постоянно променящите се алгоритми отдавна са го заличили. Не е лесно, но не е и толкова трудно, колкото си мислите.

Грешната дефиниция

Преди всичко, нека да дефинираме какво означава органично разрастване. За повечето хора то представлява внезапно и необяснимо развитие на страница или личен профил. Това всъщност е просто късмет.

За органичното разрастване трябва да има определен фактор, който привлича потребителите. Когато харесват или следват даден бизнес или човек, трябва да откриват лична стойност, а това става най-често чрез съдържанието, което откриват в даден профил.

Феноменът на органичното разрастване не е много логичен и няма точно определена формула, нито теория, която да се следва в това отношение.

Трендовете

Тайната на органичното разрастване на социалните ви канали са трендовете. Възползвайки се от тях, винаги ще бъдете в контекста от една страна заради способността да се впишете в настоящата информация, която вълнува широката общественост, а от друга – заради качеството и бързината, които заявявате, че можете да предоставите.

В центъра са потребителите

Преглеждайки социалните си мрежи, потребителят забелязва онази една думичка, която представлява определен тренд, и задържа вниманието си върху цялостното съдържание. Това е типичното потребителско поведение при откриване на нещо любопитно.

И точно както първоизточника на поста, така и всеки следващ човек, който го види, ще иска да го сподели с приятелите си, защото е интересен и си заслужава. Фокусирайте се върху стойността за клиента, открийте нещо много актуално в индустрията ви в настоящия момент и формирайте съдържанието на следващата си публикация около това.

Друг важен фактор по отношение на трендовете е времето. Това, което днес е толкова нашумяло, утре може да не интересува абсолютно никой. Затова трябва да умеете да реагирате бързо и да извличате максималната полза от ситуацията, в противен случай е много вероятно усилията ви да са на вятъра.

...но това си има цена

И тя е постоянството. Ако не се грижите за органичното си разрастване постоянно, е много вероятно да го загубите. Поддържайте ежедневно профилите си, за да постигнете задоволителни резултати. Ако един потребител отвори страницата на бизнеса ви във Facebook и забележи, че последната ви публикация е от 2015 година например, ще ви последва ли? По-скоро не. Качеството, в комбинация с постоянство, е най-добрата стойност, която можете да дадете винаги и на всеки.

По материал на Medium.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ