"Кока-Кола" пуска първата си алкохолна напитка в Япония

Кока-Кола пуска първата си алкохолна напитка в Япония

"Кока-Кола" пуска първата си алкохолна напитка в Япония

Световният гигант за газирани напитки "Кока-Кола" пусна на пазара в Япония първата си алкохолна напитка в опит да привлече нови потребители и да се развие и в този сегмент.

Напитката е газирана, с вкус на лимон и се продава от днес в три вида, предава Би Би Си. От "Кока-Кола" я описват като "уникална" за 125-годишната история на компанията. Трите вида се различават по количеството алкохол в тях - от 3 до 8%. 

За да се спази традицията на компанията, рецептата е дълбоко пазена в тайна. Напитките обаче наподобяват популярните в Япония Чу-хай напитки с пловоди вкусове. 

Чу-хай на пазара в Япония е алтернатива на бирата, особено популярна сред жените. Местни компании като Suntory, Asahi и Kirin в момента доминират сектора на такива напитки в Япония, като най-популярните плодови вкусове са на цитрусови плодове - грейпфрут или лимон. 

Т.нар. "алкопоп" напитки имат разцвет в Европа през 90-те години, като водещи сред тях Smirnoff Ice и Bacardi Breezer станаха много популярни, отбелязва още Би Би Си. Те са приемани с противоречие заради мнението, че окуражават младежите да пият повече алкохол заради вкуса на безалкохолно. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ