Лятото - чудесен момент за маркетинг

Лятото - чудесен момент за маркетинг

Лятото - чудесен момент за маркетинг

Много различни бизнеси извън сектора на туризма познават летния спад на продажбите. Това е моментът, в който кривата на бизнес приходите тръгва надолу в горещите месеци и само допълнителните активности могат да я вдигнат до предишните й нива от пролетта.

„Открих, че има няколко начина да се преборим с този спад. Може да стане с маркетинг. Няколко умни маркетингови тактики могат да поставят бизнеса в по-добра финансова позиция това лято“, коментира в списание Entrepreneur американката Дебора Суийни – изпълнителен директор на сайта MyCorporation.com.

Ето какви съвети дава тя.

Работете за маркетинга си повече от обичайното. Лятото обикновено не е периодът, в който ни се работи по социологически данни на аудиторията и инструменти за достигането й чрез маркетингово съобщение, но точно в него не бива да се отпускаме, смята Суийни. По думите й маркетингът и през този сезон трябва да е в топ форма, дори в по-добра от обичайното. Не бива да стихва потокът от информация по рекламните канали. Налагат се малко повече усилия в летните месеци, но си заслужава, защото благодарение на тях бизнесът няма да се бори да се домогне до желаните резултати в края на годината, казва авторката.

Търсете възможности за локална реклама. Около вас като местен бизнес има нова аудитория. Всички културни събития, спортни игри, туристически преходи в даден град, независимо колко голям е той, са повод за прииждането на нов поток от хора. Ако бизнесът се намира наблизо, той може да спечели от това. Ето защо е време за локален маркетинг. Обменът на състава на населението на местно ниво дава възможност за представяне пред нови хора. Идеята е да положите усилие да се покажете пред туристите и гостите на града си през лятото и да създадете присъствие. Външната реклама може да е добър инструмент да го направите.

Преосмисляйте пазара. Ако забележите, че губите значителен пазарен дял, започнете да събирате нови данни за аудиторията си от настоящи и потенциални клиенти. След това инициирайте нови маркетинг активности, предназначени за нея. Ще се изненадате колко може да ви помогне една кампания в социалните медии или SEO в Google. Лятото е момент на маркетингово затишие от страна на много конкуренти, когато потребителите активно търсят в мрежата продукти и услуги. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават