Маркетинг съвет: Не подценявайте януари!

Маркетинг съвет: Не подценявайте януари!

Маркетинг съвет: Не подценявайте януари!

Коледните и новогодишните празници са отлична възможност за маркетолозите по цял свят да спечелят нови потребители и да увеличат приходите на компаниите. Особено с помощта на мобилната реклама.

Но, само ако знаят как умно да управляват кампаниите. 

Рави Камран, генерален директор на мобилната маркетингова платформа Trademob, написа няколко полезни съвета как да се извлече максимална полза от кампании в интернет по време на, и след празниците.

1. Прицелете се в точната аудитория

Денят на Рождество както винаги повтаря тенденцията с бум на активирането на нови мобилни устройства, подарени за Коледа. Но вълната продължава до Нова година и за да се възползвате максимално от този прилив, трябва да определите най-активните точки за своята мобилна реклама. А също и да сте наясно кои устройства, места и издания са с най-добра посещаемост в тези дни. Задължително планирайте рекламни разходи за привличане на нови клиенти.

Технологии и влиятелни личности ще помагат на маркетинга през 2018 г.

2. Адаптирайте вашата реклама

В дните между Коледа и Нова година повечето потребители ще си останат вкъщи или пък ще отседнат в курорти. Те ще имат повече свободно време, което означава, че ще прекарат голяма част от него със своите мобилни устройства и приложения. Това е златен шанс, защото означава, че хората няма да бъдат в обичайното си обкръжение от делови ангажименти и други разсейващи ги фактори. Т.е., ще бъдат по-възприемчиви по отношение на рекламата.

Адаптирайте своите послания към "стационарните потребители" като стартирате празнична тематична реклама или промо акция, за да привлечете вниманието им.

3. Планирайте кампания в App Store и Google Play. 

4. Нова година – нова атака!

Притокът на нови потребители чрез активирани нови устройства ще продължи и след новогодишната нощ. Затова, помислете за по-големи разходи за реклама през януари, когато ще имате възможност да спечелите още клиенти.

Коефициентът на използване на приложения естествено ще започне да намалява със завръщането на хората към ежедневната рутина. Това е моментът, в който трябва да сте готови да обявите по-специални промо акции, както и добре обмислени съобщения периодично през първия месец на годината, така че да затвърдите впечатлението от вашето приложение и да поддържате интереса на потребителите към него.

И не забравяйте, време е да седнете и да подготвите мобилната си рекламна стратегия за 2018 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ