American Airlines се сбогува с Дъг Паркър, управлявал компанията 20 години

American Airlines се сбогува с Дъг Паркър, управлявал компанията 20 години

American Airlines се сбогува с Дъг Паркър, управлявал компанията 20 години

Главният изпълнителен директор на American Airlines Group, Дъг Паркър, сдава поста си догодина. Негов наследник ще е президентът Робърт Айзом, съобщиха днес от компанията майка на един от най-големите авиопревозвачи в света.

Паркър ще продължи да бъде председател на Борда на директорите, а Айзом ще се присъедини към него като член. Промените влизат в сила от 31 март. Двамата работят заедно от две десетилетия.

 

 

„Ние сме в добра позиция да се възползваме напълно от възстановяването на нашата индустрия и сега е подходящият момент за предаване на поста, което сме планирали и подготвили“, коментира Паркър.

В своя инфографика от American Airlines обобщават, че под ръководството му, продължило 20 години, екипът се е увеличил с повече от 10 пъти до 130 хил. служители, а броят на пътниците на годишна база е нараснал до 215 млн. души в дните преди началото на пандемията от коронавирус. Той се присъединява към компанията още през 1986 г. като част от финансовия отдел.

Айзом е част от висшия мениджмънт от 8 години, след осъщественото сливане между American Airlines и US Airways. Той е развивал и поддържал комерсиалните партньорства на компанията с хотелската верига Hyatt, японската авиокомпания Japan Airlines, с International Airlines Group и други.

Съобщението за промяна в мениджмънта идва в момент на глобална пандемия, която силно ограничи пътуванията по въздух. Най-скорошният тежък удар по авиокомпаниите е от края на ноември, когато разпространението на „Омикрон“ принуди много държави да ограничат незабавно полетите от няколко южноафрикански държави.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ